Preferatele anului 2016 - skincare

Anul 2016 a fost unul în care am experimentat destul de mult pe partea de skincare - am descoperit produse de îngrijire, parfumuri noi, dar am și sedimentat unele alegeri mai vechi - lucru care îmi demonstrează că există produse pe care mă pot baza aproape în orice situație. 


Există o mulțime de produse extrem de bune - v-am povestit despre o parte din ele în articolele de până acum, iar cele pe care le recomand aici nu sunt singulare ci mai degraba sunt cele la care am apelat eu cel mai mult în anul care urmează să se încheie. 

Am decis să împart acest articol în 2 - primul despre produsele de skincare pentru ten, iar cel de-al doilea cu produse de corp, păr și make-up, tocmai pentru a avea spațiu să discutam mai pe îndelete. 


Curățarea tenului este un pas la care eu nu renunț niciodată - iar aici puteți vedea un produs pe care l-am mai lăudat de-a lungul timpului și care a apărut și în favoritele din 2015. Este vorba de crema de curățare Ivahidra+ pe care o folosesc în fiecare seară, de obicei împreună cu un burețel konjak. Este blând cu tenul meu și curăța extrem de bine orice reziduu.

Uleiul de curățare de la Bioderma este și el un preferat - fiind deja la al 3(?)-lea tub. Îl folosesc de obicei dimineața - când îmi doresc doar să scap de sebumul acumulat pe perioada nopții și să nu agresez deloc tenul. Apelez la el și când am mâinile uscate, motiv pentru care mă gândesc serios să iau varianta de 1l. 


Deși nu port make-up extrem de des, nu îmi lipsește niciodată demachiantul de pe noptieră. I-am găsit chiar și altă întrebuințare - mai exact îl folosesc și atunci când doresc să fac un masaj ușor. Și deși am în momentul de fațp vreo 3 cleansing balm-uri deschise, Take the day off de la Clinique este preferatul meu: este foarte eficient, nu lasă reziduu uleios în urmă și alunecă foarte plăcut pe piele. 


Serumul Resist Intensive Wrinkle-Repair de la Paula's Choice este o veche dorință de-a mea, care s-a materializat într-un produs full size la final de vară. Are o textură extrem de mișto, se absoarbe rapid în piele și oferă toate beneficiile retinolului fără a-mi irita pielea. Îl folosesc atât pe ten cât și în zona ochilor imediat după tonerul Skin Recovery - toner pe care am uitat să-l fotografiez, dar despre care v-am povestit deja aici


Pentru ochi, mai ales dimineața - întind mereu mâna spre Even Better Eyes - care, și datorită nuanței mai puternice, galbenă, ajută puțin și la camuflarea cearcănelor ușoare. În plus, lasă o senzație de piele foarte fină, pe care produsele de machiaj  alunecă foarte ușor. Mi se pare chiar că ajută concealer-ul să nu se strângă în liniile fine, problemă pe care eu o aveam atunci când apelam la el. (nu de alta, dar refuz cu vehemență să folosesc pudră)


Tot în zona ochilor folosesc seară de seară uleiul cu argan și măceșe de la Melvita. Îmi place mult atât pentru efecte, cât și pentru ambalaj. Se absoarbe complet pe perioada nopții, iar dimineața mă trezesc cu pielea fină, plumped și arătând mai odihnită decât de obicei. Iar bila de metal se simte foarte plăcut și ajută la o dozare foarte ok a cantității de ulei. 
Singurul reproș pe care i-l pot face e că după ce trec de jumătatea tubului, ajunge să-ți piardă rapid echilibrul la o simplă atingere (și da.. face zgomot când cade pe noptieră)

Balsamul de buze pe care l-am tot folosit în ultima perioadă este din gama Multi-Performance de la Ivatherm. Nu este singurul balsam fain pe care l-am descoperit anul acesta, dar este cel pe care îl țin zi de zi în ghiozdanul cu care merg la școală/lucru - așa că l-am tot folosit. Îmi aduce aminte de cel de la Nuxe (dar având un recipient mai ok) și de Cicaplast de la LRP. 


Am ajuns într-un final și la ultimele 2 preferate. Uleiul Synergy de la Ivatherm este un produs pe care inițial l-am ocolit, de fircă să nu mă transform într-un beculeț. Ei bine, mare greșală: după ce l-am folosit de 2-3 ori pe față mi-a fost clar că este un prdus fain, care merită încercat. Acum îl aplic aproape seară de seară  - atât pe ten cât și pe gât și piept. 
Dacă aveți grijă la cantitatea aplicată se absoarbe destul de repede, iar dacă vreți să faceți și un scurt masaj, doar puneți cu 2-3 picături în plus. 

Crema cu SPF - Photoderm AR de la Bioderma este produsul la care am apelat cel mai mult pentru a rezolva problema protecției solare. A fost alegerea mea atât în perioada verii, cât și iarna, atunci când soarele bate mai puternic. 
Este foarte puțin colorată - așa că poate fi folosită cu succes și de persoanele cu tenul foarte palid, iar textura este ceva mai cremoasă decât la PhotodermMax - motiv pentru care nu mi s-a întâmplat să îmi intre în ochi și să conducă la lacrimi (eu cam tind să plâng de la cremele cu SPF) sau iritații. 

Pam pam.. mă opresc aici cu articolul preferatelor de skincare, dar revin curând cu partea a doua: corp, păr și make-up. 

Voi ce produse favorite aveți în 2016?
Share:

1 comment :

  1. Ivatherm si Bioderma se gasesc si in preferintele mele, sunt minunate.

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes