Bioderma Sensibio - gel de curățare - review

În urmă cu ceva vreme a ajuns la mine gelul de curățare din gama Sensibio de la Bioderma. Am tot amânat să scriu despre el, în ideea în care vroiam să-mi fac o părere cât mai clară înainte de a-l prezenta pe blog - mai ales că începutul era foarte promițător. I-am făcut și poze, iar apoi i-am mutat casa în baie. Și într-un final, a venit și momentul poveștii.



Dacă mă citiți de ceva vreme știți deja că eu vânez produse blânde când vine vorba de curățarea tenului și deși am de obicei ten uscat, nu mă dezic de ele nici când pielea mea devine mixtă.
Și iată că Bioderma recomandă Sensibio ca un gel spumant calmant și hidratant ce curață blând pielea sensibilă. Motiv pentru care am zis că trebuie să văd despre ce e vorba.

Ei bine, acest produs m-a surprins tocmai pentru că textura de gel îmi amintea de produse mai dure cu tenul - dar se pare că m-am înșelat. Ca și efecte mi se pare foarte asemănător cu Ivahidra+ de la Ivatherm - produs despre care v-am spus deja că îl îndrăgesc mult. 

De fapt, după câteva utilizări am decis să îl folosesc seara, în paralel cu uleiul de curățare Bioderma pe care îl folosesc în fiecare dimineață. Nu mi-a iritat deloc tenul și nici nu l-a lăsat uscat - lucru care nu poate decât să mă bucure. 


De obicei îl folosesc împreuna cu un burețel konjak (cei de la Andalou Naturals sunt foarte faini și destul de ieftini - mai puțin de jumatate din prețului unuia din Sephora). Face o spumă fină care se clătește destul de ușor și care curăță foarte bine orice urmă de ulei, sebum sau SPF de pe ten. 
De obicei, dacă nu port make-up, folosesc direct gelul acesta, fără un alt demachiant și nu mi s-a întâmplat să am probleme.

Ca și textură, vorbim de un produs gel-lichid, transparent. Mirosul este și el plăcut, ușor fructat aș spune eu  - lucru intrigant, mai ales pentru că parfumul lipsește dintre ingrediente.
De fapt, întreaga listă de ingrediente este foarte ok - făcând într-adevăr produsul potrivit pentru tenul sensibil: nu are săpun, parabeni, coloranți sau alți iritanți. 


Ambalajul este și el foarte practic: un tub de 200 ml care vine cu o pompiță ce permite o dozare foarte ușoară și nu risipește produsul. Cred că acesta este cel mai bun tip de ambalaj pe care îl poate avea un produs.

Overall, pe mine m-a cucerit, așa că va rămâne pe standul din baie și va fi folosit până la final. Ah, lucru de menționat este faptul că trebuie consumat în 6 luni de la deschidere - ca majoritatea produselor de curățare Bioderma. 

Prețul recomandat din farmacii este de 45 de lei, dar dacă aveți drum pe la Farmacia Tei, sau vă tentează o comandă - îl  puteți găsi si cu 31 de lei. 

L-ați încercat? Sau folosiți alte produse de curățare Bioderma?

Share:

1 comment :

  1. Am folosit produse Bioderma, in mod special pentru fetita mea, a avut dermatita atopica de care am reusit sa scapam cu ajutirul produselor Atoderm de la Bioderma.

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes