Preferatele anului 2017 - body & make-up

Am revenit și cu cea de-a doua parte a seriei, unde am înghesuit atât produse destinate corpului, cât și cateva de make-up, pe care am reusit să le folosesc mai des. Pe unele aproape le-am consumat - eu, aia care foloseste make-up de maximum 2 ori pe săptămână. 


Mango Coliander - Yves Rocher


Până acum vă tot lăudam gelurile de duș din gama Jardins du Monde de la Yves Rocher - și chiar mă întrebam lunile trecute dacă voi rămâne plictisitoare și previzibilă și voi lăuda iar gelul de duș cu cafea - dar iată că am reușit să găsesc unul pe care l-am folosit aproape non stop de când l-am mirosit. 

Mare fană Mango (și brandul și fructul) nu am putut zice nu gelului de duș cu aromă absolut delicioasă - tot de la YR. Îl folosesc indiferent de anotimp și nu îi pot reproșa nimic. În final.. scopului lui e să curețe, să miroase frumos și să nu-mi usuce pielea. Le-a bifat pe toate și a excelat pe parte de miros. 

Ulei Hidratant DRY - Elmiplant


Uleiul hidratant uscat de la Elmiplant a ajuns și el în topul preferatelor datorită rapidității cu care e absorbit în piele și modului în care ea se prezintă ulterior. Cele mai faine efecte sunt atunci când reușesc să îl aplic pe pielea un pic umedă. Prețul este și el extrem de bun (undeva sub 20 lei), așa că mă aștept să îl mai văd o vreme la mine pe noptieră. 


Aegyptus - Tesori d'Oriente


Tot pe parte de hidratare a corpului trebuie să menționez crema Aegyptus de la Tesori d'Oriente care miroase absolut fabulos (și se menține aroma pe piele o perioadă destul de lungă). Se absoarbe repede si nu lasă film uleios sau lipicios - lucru mai rar întâlnit la o cremă de corp care să îmi și ofere hidratarea necesară. 

Am și parfumul din aceeași gamă, așa ca deseori le folosesc la pachet. Pentru mine este de departe cea mai reușită aromă din portofoliul lor - și care se potrivește all year round.


PhytoKeratine - Phyto


Pe zona părului nu am găsit încă un șampon care să mă convingă complet - dar asta și pentru că am un scalp mai năzuros care sare de la uscat la gras în 2 timpi și 3 mișcări. Dar am descoperit câteva ingrediente și produse care au efect foarte mișto - așa că nu ezit să le folosesc cam la fiecare spălare. 

Noutatea vine de la Phyto și este un serum cu keratină despre care v-am mai povestit în rutina mea de îngrijire a părului. Îl folosesc pe părul umed, în momentele în care apelez și la un uscător. Rezultatul se transcrie într-un păr mai greu, care cade drept - ca un material cu prestanță aș zice eu. Am încercat și alte tratamente cu keratină, dar PhytoKeratine a fost alegerea finală datorită eleganței produsului (atât ca aspect cât și ca aplicare) și faptului că nu îmi dădea impresia de păr uscat. 

Silk Infusion - CHI


Din păcate, acesta nu ajută atunci când am părul deshidratat și predispus la electrizare, așa că aici îmi place să mizez pe un ulei. CHI Silk Infusion a fost alegerea mea de mai mult de un an, și îmi place enorm atât pentru faptul că nu îmi îngrașă deloc părul, cât și pentru mirosul fresh, asemănător unui parfum unisex. 


Lip Perfector Rosewood - Clarins


Am ajuns și la partea de make-up - unde pot să mă laud că aproape am terminat un ruj - lucru complet neașteptat pentru mine. 
Cel mai folosit a fost Lip Perfector-ul de la Clarins în nuanța Rosewood pe care știu deja că vreau să îl recumpăr - atât în varianta stick, cât și gloss. Este un nude frumos, sheer - care oferă mult doritul "my lips, but better" - și care se descurcă bine pe parte de hidratare a buzelor. V-am mai povestit de el când vă prezentam colecția mea (pe atunci incompletă) de la Clarins. Momentan folosesc Rouge Volupte Shine de la YSL în nuanța 47 în locul lui - dar presimt că cele 2 vor face echipă bună pe partea de nude-uri.

Magic Orange Matte Shaker - Lancome


Al 2-lea produs este tot unul destinat buzelor - dar vine într-o nuanță mai nebună și mai pigmentată: Magic Orange din gama Matte Shakers - Lancome. L-am folosit cu spor toată vara, și încă apelez la el acum când vreau buze roșii (cu tentă orage), mate, care să dureze o perioadă cât mai lungă. 



Natural Matte - Too Faced


Și pentru că sunt încă un newbie la parte de machiaj - cea mai folosită paletă a fost (nu în mod neașteptat) Natural Matte de la Too Faced. Ascunde 9 farduri în nuanțe maronii ce fac pereche câte 3 pe câte un subton: cald (cărămiziu), neutru și rece (maro-violet). 
Rezistă toată ziua pe pleoape dacă folosesc o bază, dar fără se strânge în pliu după aproximativ 3-4 ore. Are sens, mai ales dacă mă gândesc câte creme tot întind înainte. Se aplică ușor și am avut probleme la blenduit - așa că o recomand din inimă tuturor care nu au timp/chef/mâna formată pentru mahiaje complicate, dar vor uneori un pic de definire a zonei ochilor. 

Touch Eclat - Yves Saint Laurent


Mascara nu intră pe listă pentru că deseori uit de ea (deși aș putea da o mențiune onorabilă lui Double Wear de la Estee Lauder). Ce nu prea îmi lipsește din trusă în schimb este corectorul Touche Eclat de la YSL în nuanța 2 - Luminous Ivory. Nu acoperă cearcănele, dar face o treabă bună pe partea de iluminare a zonei de sub ochi. 

Pentru mine este perfect rezultatul, pentru că mi se pare că reușește să completeze restul machiajului (destul de natural) într-un mod invizibil. Ori, pe parte de make-up, mi se pare esențială relația dintre produsele folosite, piele și context. Aș povesti mai multe despre asta cândva, deci dacă vă interesează părerea mea pe subiect, dați-mi de știre în commenturi. 


Watt's Up - Benefit


Ultimele 2 produse preferate vin de la Benefit și au fost nelipsite din portfard în ultimele luni (chiar an). Iluminatorul Watt's Up a devenit "go to"-ul meu datorită ușurinței folosirii. Trag 2 dungi, tapotez un pic și sunt gata să ies pe ușă. Efectul este subtil și nu arată deloc rău nici pe o piele neacoperită de fond de ten. 


Ready, set, brow! - Benefit


Ready, set, brow! este gelul de sprâncene care a urcat în urmă cu un an pe primul loc în top - și nu-l văd plecând de acolo prea curând. Deși am încercat și alte produse de gen (Essence, Cupio, Pixi) acesta le surclasează lejer - fiind cel pe care mă pot baza să îmi țină sprâncenele în poziția dorită înclusiv în zilele umede, sau atunci când transpir. 
L-aș recumpăra în orice moment - așa că nici nu ezit să îl recomand cu orice ocazie. 

Termin aici seria preferatelor din 2017 - dar urmează să vă povestesc despre o mulțime de alte produse faine, fie decoperite recent, fie nefolosite îndeajuns de mult pentru a intra pe lista de mai sus. Dar cu siguranță merită mențiuni, review-uri, discuții și care ar putea deveni în timp holy grail-ul meu sau al vostru. 
Share:

2 comments :

  1. Gelul de dus cu mango e si la mine la preferate,ador mirosul...trebuie sa merg sa imi iau CA e pe terminate

    ReplyDelete
  2. Gand la gand, tocmai ce am trecut azi prin magazinul YR sa imi fac provizia de geluri de dus de la ei, nu mi-a scapat cel cu mango pe care l-am mai avut in vara. Preferatul meu e cel cu vanille bourbon pt ca mi se pare ca se completeaza la perfectie cu parfumul Shalimar sau alte parfumuri orientale.
    Mmm cred ca miroase super bine crema de corp de la Tesori ! Trebuie sa incerc gama, am avut gelul de dus din gama Hammam si mi-a placut.
    Ce bine arata paletuta de la Too Faced! Vorbind de make up am ramas uimita cat de bine arata pe ten blush-ul Galifornia de la Benefit. O bijuterie, nu alta. Te puuup. Mona C.

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes