Sunday, February 4, 2018

Life lately - ianuarie 2018

Nu am mai povestit pe îndelete de peste o lună - lună care a prins și sărbătorile de iarnă, începutul de noul an și o mulțime de schimbări sau noutăți pe toate planurile. Voi povesti aici doar despre o parte din ele - în deosebi cele care intră la categoria "timp liber" și cosmeticele care au ajuns în ultimul timp la mine.


Am ajuns la Cinema City de 1 sau 2 ori (sesiunea care numai ce s-a terminat a avut grijă să mă țină ocupată cu altele) și am reușit să văd ultima parte din Maze Runner, un SF de acțiune care a reușit să mă țină în priză, chiar dacă uitasem între timp firul narativ din poveștile anterioare. Nu este un film fenomenal - poate datorită poveștii care în anumite părți îmi dă senzații adolescentine, dar dacă aveți chef de ceva entertaining, sau dacă ați văzut primele părți, merită o vizită la IMAX. Problemele pe care și le pune sunt mișto - și mi-ar plăcea eventual să văd și o ecranizare mai științifică pe subiect. Dar, mai simplu, dacă vreți să vedeți cu ce se mănâncă, aruncați un ochi peste trailerul de aici

Am reușit să ajung și la sezonul 4 din Black Mirror - un episod ici, unul colo, și este de departe serialul meu preferat din ultima perioadă. Fiind gândit ca o colecție de short story-uri cu o bază comună (mediul digital) puteți să îl vedeți și la intervale mai mari de timp fără să afecteze modul în care înțelegeți desfășurarea acțiunii. 

Dincolo de filme - un ascpect nou în viața mea îl constituie cursurile online: Pentru că mi se pare că facultatea (cu toți cei 6 ani ai ei) nu este nici pe departe îndeajuns pentru a trăi în realitatea de acum, încerc să plusez atunci când și unde pot cu informație complementară. Dacă vă atrage subiectul acesta dați-mi de știre și voi povesti mai pe larg, chiar dacă nu intră la tematica obișnuită a blogului. 


Și pentru că ajungem încet pe domenii ceva mai apropiate de textele obșnuite, vreau să vă arăt cât de mișto sunt detaliile de la produsele Jolidon. De când a trecut Black Friday-ul din noiembrie am mai pus ceva comenzi și nu mi s-a întămplat să mă dezamăgească nimic. Pregătesc momentan și un articol mai detaliat despre piesele lor, dar vroiam să vă anunț că încă au reduceri de până la 70% pe site, iar piesele sunt absolut superbe. 

Eu încă mai am o mulțime în wishlist, dar încerc să mă țin de cheltuieli prioritizate în luna februarie, așa că voi mai aștepta un pic până la următoarea comandă. Tot pe partea asta de fashion mă pot lăuda cu 2 achiziții faine de la HM. Am luat 2 pulovere - unul alb-gri și unul caramel închis pe care le-am purtat aproape continuu de când au ajuns la mine. Încerc să-mi transform garderoba într-una minimalistă, unde fiecare piesă poate fi combinată cu cât mai multe altele și unde nuanțele și texturile să fie potrivite cu statura și coloritul meu. Sunt conștientă că mai e destul de mult de lucru - dar sper ca în termen de un an să reușesc să fac schimbările esențiale. 


Dacă mă urmăriți pe instagram (unde postez mult mai des) ați văzut deja și cadourile care au ajuns la mine în ultima perioadă. Chiar înainte de sărbători a ajuns la mine un Moș Crăciun cu cadouri faine de la CTHRU, BU, STR8 și Elmiplant. Gama Lime Magic m-a cucerit în primul rând prin culoare, iar apoi a ajuns rapid pe raftul de "luat în vacanță în țările calde".. sau măcar la mare. 

Despre BU vă voi povesti curând, imediat ce reușesc să termin partea fotografică pentru un articol pe care îl tot plănuiesc de mult - despre produse extrem de mișto și cu prețuri foarte bune. 


Despre Elmiplant sunt convinsă că v-am mai povestit - mai ales atunci când vă spuneam cum am început eu călătoria în lumea de skincare. Cremele lor au fost primele pe care le-am folosit și mi se par în continuare extrem de faine, ușoare și eficiente pe parte de hidratare. Atât gama cu gutuie (cea din poza de mai sus) cât și cea cu flori de bumbac (cu capac roz) au fost nelipsite de pe noptiera mea ani întregi. 

Și deși am trecut încet, încet în zona produselor dermatocosmetice sau luxury, am decis să încep iar să o folosesc pe aceasta, să văd cum ne mai înțelegem acum - la ani depărtare. Primele impresii sunt în continuare bune, așa că mă gândesc să vă povestesc mai în detaliu despre cremele lor imediat ce trece o perioadă minimă de testare. 


De la Andreea am primit un cadou crăciunesc extrem de fain, iar 2 dintre produse chiar erau trecute cu semn de prioritate pe wishlist-ul meu. Vorbesc aici de Ready, Set, Brow! de la Benefit și de nuanța Rosewood de la Clarins, ambele menționate în articolul meu cu preferatele anului 2017

Pe parte de achiziții, pot spune că mi-am făcut plinul. Am cumpărat cleansing balm-ul de la Pupa și TheBalm (pentru a oferi cât mai multe variante în articolul despre double cleansing care este acum în lucru) precum și HUDA Electric Obsessions - paletă care încă nu a ajuns la mine, dar vi-o arăt pe instagram imediat ce pun mâna pe ea. 


De pe SpaceNK am comandat și o pudră de la Hourglass pe care mi-o doream de mult - dar în variantă mini. Am luat varianta Dim Light în primul rând pentru a putea seta concealer-ul sub ochi, iar rezultatul pe care îl obțin cu ea îmi place tare mult. 

Fardurile de tip stick de la Laura Mercier sunt și ele în variantă mini, dar le ador și mi-au deschis apetitul pentru mai multe. Fardurile cremă sunt în general preferatele mele datorită ușurinței de aplicare și efectului mult mai natural. Dacă sunteți curioase de modul în care arată puse în acțiune - am aici un exemplu cu machiaj foarte natural. 


Ultimul, dar probabil cel mai dorit produs este rujul Volupte Shine de la YSL, în nuanța 47 - Beige Blouse. Este un nude ușor rozaliu, superb, într-o formulă cremoasă, ușor uleioasă care se așază frumos și peste buzele mai uscate. Este un fel de frate mai pigmentat al Lip Perfector-ului de la Clarins și m-a convins imediat că mai vreau și alte nuanțe. 

Am pus ochii pe nuanțele 11 și 9, dar cred că primul este discontinued pentru că nu reușesc să îl găsesc pe niciun site. Ar fi păcat, pentru că nuanța maronie este genială pentru orice ten cu subton cald. 

Mă opresc aici pe moment, dar dacă v-a atras atenția ceva anume din post nu ezitați să-mi spuneți în comentarii. M-ar ajuta mult în prioritizarea următoarelor articole. Până una-alta, vă doresc o zi frumoasă și să ne citim curând!


No comments:

Post a Comment