Rutina de îngrijire a părului - vara

Bună fetelor!

Am revenit aici (după o perioadă destul de încărcată la școală cu predări, schițe și altele) și vreau să vă prezint rutina mea de îngrijire a părului. Am tot amânat această postare pentru că am tot avut probleme cu șamponul, dar acum, că l-am găsit pe "the one" (cel puțin pentru o perioadă) nu mai am nicio scuză. Fiind super ocupată cu școala și alte proiecte ocazionale, timpul dedicat îngrijirii părului nu putea fi foarte lung (fără măști lasate peste noapte pe păr de exemplu).



Așa că iată cele 3 produse pe care le folosesc în acest moment și care dau roade. Ca să vă explic un pic cu ce lucrăm: am părul destul de lung (undeva pe la jumătatea spatelui) cu firul foarte fin, dar destul de des, normal și oarecum uscat spre vârfuri.

Să începem deci.. Șamponul pe care îl folosesc acum este cel pentru volum de la Yves Rocher. L-am aruncând rapid un ochi pe câteva bloguri de beauty și am zis să-l încerc.. pentru ca ultimele 2 au fost dezastru. De Clear v-am povestit aici, iar despre următorul vă voi scrie câteva cuvinte la finalul acestei postări. 


Revenind.. Șamponul de la Yves Rocher e ce trebuie pentru mine. Mie îmi place să simt părul că scârțâie după curățare (am și eu păcatele mele) și șamponul acesta îmi îndeplinește dorința chiar și după o singură  aplicare. Nu îmi încâlcește părul nici în timpul spălării nici după, iar acest lucru este un maaaare plus din partea mea. Acum sunt spălată pe cap de 2 zile, timp în care m-am plimbat prin soare, am făcut sport, l-am prins, l-am lasat pe spate.. și încă arată surprinzător de bine. 

Nu pot spune că părul meu prinde ceva extra volum, dar arată ok și nu se lipește de cap după două zile. 
Overall, își face traba foarte bine și mă bucur că l-am găsit. Să nu mai spun că a costat doar 13.5 lei pentru 300 ml în magazin. Pe site cred că e 15 lei, dar dăcă luăm în considerare ofertele pe care le au, cred că se merită plasată o comandă. 


Balsamul pe care îl folosesc acum și pe care l-am recumpărat de peste 15 ori în ultimii ani este de la Garnier Ultra Doux cu avocado și unt de shea

Este un balsam de păr extrem de ieftin. Îl găsiți cu 7-8 lei în majoritatea hypermarketurilor și mi se pare că este mult mai eficient decât alte variante mai scumpe. Îmi descurcă părul și, într-un mod magic, îl face să nu se mai zburlească (sa spun așa) la vârfuri. 

Se clătește ușor de pe păr și nu îl îmbâcsește. Aveți grijă să îl clătiți până nu îl mai simțiți aproape deloc. Am încercat și eu la un moment dat sfaturile care spuneau să mai rămână pe păr și după clătire, dar mi s-a parut că efectul era mai rău decât lipsa totală a unui balsam. 

Eu îl aplic de la jumătatea părului până la vârfuri și îl las să acționeze cam 7-10 minute. L-am mai alternat cu cel de la Balea - Oil Repair care mi se pare cam la fel de bun. 
Mă tot întorc la el și, cam orice aș testa, de obicei am mereu un flacon cu Garnier în baie.


Uleiul de păr de la Balea - Oil Repair este cel de-al treilea produs care îmi place la nebunie. Este al 2-lea sau al 3-lea flacon cumpărat, dar nu pot spune cu exactitate pentru că durează destul de mult. 

Eu îl am pe acesta pe jumătate de an (cred.. sau mai mult..) și mai am aproape un sfert rămas. Miroase foarte fain (este mirosul specific al acestei game, dar mie îmi place extrem de mult). Conține ulei de argan și hidratează foarte bine. 

Îl pot folosi și de sine stătător, în situațiile în care nu folosesc balsam de păr și nu mi s-a întâmplat să am probleme. Eu îl aplic de obicei pe părul umed, în cantitate destul de mică (sa zicem 1 pompiță jumătate) și masez bine. Este important să nu exagerați cu cantitatea pentru că atunci lasă părul uleios și.. șuvițat?!?

 Are 100 de ml și îl găsiți în orice Dm la un preț care se învârte undeva la 16 lei. Se spune că repară vârfurile degradate.. Părerea mea e că ele se duc doar cu foarfeca (practic sportul ăsta de vreo 8 ani așa că nu am mai avut problema asta de mult timp), dar în caz că nu puteți ajunge imediat la frizer, cred că poate să ascundă cât de cât problema. 


V-am pus aici și o poză cu părul meu, să vedeți cum arată la 2 zile după spălare, folosind această rutină de îngrijire. Este puțin chinuit de la sport și strâns în coadă.. și cu vârfurile netăiate de aproape 3 luni (maine este ziua de tăiere), dar cred că vă puteți face o idee. 

Am renunțat între timp la piaptenele normale, iar acum folosesc unul de lemn de la The Body Shop care mă salvează de părul electrizat. Nu i-am făcut poză.. pentru că am uitat, dar îl găsiți aici.

Așaaa.. vă promisesem că vă spun și câteva cuvinte despre cel de-al doilea experiment.. și anume șamponul Johnson's Baby. L-am luat pentru că îmi era groază de șampoanele care irită pielea și îmi aminteam o veche reclamă de la acesta care spunea ca este elixirul minune pentru copii și adulți. 

Așa am că fugit la Auchan, l-am pus în coș și gata. Din păcate de la prima aplicare mi-a încurcat părul îngrozitor. Într-un hal în care nimic altceva nu a mai reușit. În plus, părul (pe care de obicei îl spăl o data la 3-4 zile) devenea uleios și arăta groaznic după cam o zi și jumătate și cerea spălat. L-am folosit pentru că nu am avut foarte mult timp să caut altceva (hah, traiască ideea de 3 predări în două zile.. și schițele de 10 ore în weekend) dar mă bucur că acum am scăpat de el. 

Vă las și o poză cu vinovatul.


Voi ați avut evenimente plăcute.. sau neplăcute cu vreunul dintre produsele prezentate?

Aveți rutina de îngrijire a părului este diferiă vara față de iarna?



Vă pup!

Nio
Share:

2 comments :

  1. Si eu folosesc uleiul de la Balea, dar cred k sunt la a 10 sticluta cumparata:))) Nu stiu ce m-as face fara el. Numai k eu il folosesc dupa ce imi indrept parul, pentru un finish placut!:*

    ReplyDelete
  2. aaa, foarte fain. L-am incercat si eu de cateva ori pe parul uscat, dar mai mult in perioada iernii cand se electriza foarte rau.. In rest mi-a fost un pic frica, pentru ca am exagerat la un moment dat :))

    Oricum, eu nu am gasit inca unul mai bun (desi am incercat si uleiuri simple organice si combinatii).

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes