Comparație exfolianți BHA

De ceva vreme mă tot gândesc să fac un articol comparativ între câteva tipuri de exfolianți BHA pe care i-am încercat și să vă povestesc experiențele mele cu ei în lupta împotriva coșurilor, punctelor negre și nu numai.
Nu mai folosesc exfolierea mecanică de multă vreme, dar la un moment dat am fost tentată de exfolierea chimică. Ideea de substanțe care îmi curăță porii de sebum suna foarte bine, așa că I gave it a go.. 


Fiecare dintre produse l-am încercat și singur, și eventual combinat cu altele, pe o perioadă de cel puțin o lună. Nu vă lăsați induși în eroare de faptul că apar mostre, am preferat să le cumpăr așa, pentru a nu rămâne la final cu un produs full size aproape plin și care nu mi se potrivește. Defapt, recomand din toată inima să procurați mostre atunci când sunteți în căutarea unui tratament, pentru a nu arunca banii pe geam pe produse nepotrivite. 



Să nu uit, ar trebui să specific și aici că tenul meu este mixt cu tendințe mai mult spre uscare (mai ales pe obraji), se deshidratează ușor și este destul de sensibil. Am și un început de rozacee, dar nu prea grav zic eu. 

După cum vedeți, majoritatea sunt produse Paula's Choice.. pe de o parte pentru că auzisem că exfolianții lor ar fi foarte buni, pe de alta pentru că îmi este destul de la îndemână să merg la ei în magazin. 


Am cumpărat Clear Extra Strength 2% BHA cu ideea că este puternic, l-aș putea folosi de 2-3 ori pe săptămână și aș vedea rezultate mult mai rapide decât cu loțiunea de care auzisem că nu ar fi la fel de eficientă.. În plus, scria anti-redness pe el.. obrajii mei prea îmbujorați ar fi fericiți, nu? Ei bine, după cum probabil vă așteptați după citirea tipului meu de ten, m-am înșelat.
Produsul este prea puternic pentru tenul meu, și mi-a lăsat obrajii și tâmplele mult prea deshidratate. Asta a dus evident la iritații și tot felul de coșuri închise, sub piele, de care eu încercam în continuare să scap folosind exfoliantul și mai des, doar pe zona respectivă. 
Deci verdict clar: Daca aveți tenul uscat sau cu tendințe de deshidratare rapidă, poate ar trebui să vă orientați spre altceva. Dacă nu, și sunteți mai pe partea cu piele grasă, cred că merită încercat: Trebuie să vă spun că pe zona T, care e ceva mai grasă nu am avut probleme și nici nu mi-au apărut coșuri în perioada utilizării. Un PS scurt: După aplicare se simte un pic lipicios, dar senzația dispare după ce aplic o cremă hidratantă.
Preț: 146 lei pentru 118 ml, sau 42 pentru 30. 

Resist Daily Pore Refining Treatment 2% BHA (lung nume..) l-am cumpărat doar la pliculeț (cred că am avut vreo 7-8) pentru că era ceva mai scump inclusiv in varianta travel size. Relația mea cu el a fost destul de asemănătoare cu cea avută cu Clear Extra Strength. Prea mult pentru tenul meu, par parcă o idee mai blând. Mi-a placut mai mult și pentru că îl simțeam mai ok pe ten după aplicare (nu la fel de lipicios) și parcă nu mi-a deshidratat pielea la fel de mult. Oricum, îl recomand tot tenului gras


Continui tot cu Paula's Choice și merg un pas în spate când vine vorba de puterea exfoliantului: Skin Perfecting 2% BHA Lotion Mai încercasem loțiunea și la pliculeț, fusese ok așa că am zis să o iau full size. Am pus-o în folosință instant și am început să o aplic zilnic (mai puțin în seara cu AHA și cea cu retinol). Ahh.. 2 săptămâni mai târziu îmi apăruseră iar pe obraji iritațiile cu care mă obișnuisem de la ceilalți exfolianți.. not good. Am oprit aplicarea, mi-am tratat tenul cu Eucerin și am rintrodus exfoliantul o săptămână mai târziu. Acum îl folosesc cam de 2-3 ori pe săptămână pe tot tenul și de 4 ori pe zona T. Nu am mai avut ptobleme cu coșurile sau iritațiile de ceva vreme, așa că nu pot decât să mă bucur. 
Punctele nege încă n-au dispărut, dar mai am câteva luni bune până când ajung la cele 12 luni de la deschiderea flaconului, așa că mai aștept. 

Produsul este foarte spornic - nu cred că îl voi termina în 12 luni - și se simte foarte bine pe ten. Îmi dă impresia de matifiere și nu e deloc lipicios (față de colegii de mai sus). Bineînțeles, acum sunt extra curioasă de exfoliantul din gama Calm și probabil va fi următorul BHA pe care îl voi încerca. 

Costă 146 de lei pentru 100 de ml și până acum sunt foarte mulțumită de el.


Cu loțiunea Exfoliac de la Noreva am făcut cunoștință cu ajutorul Luciei care mi-a pus-o sub nas imediat ce a aflat că folosesc exfolianți. Primul lucru pe care l-am constatat la ea este faptul că pielea piiiiișcă după aplicare (lucru care nu mi s-a întâmplat cu exfolianții PC). Din nou, prea puternică pentru a o putea folosi pe toată fața, dar face o treabă fenomentală cu coșurile (nu cele datorate deshidratării - să ne înțelegem) când este aplicată direct pe locul problemă. Aaaa... și deși scrie loțiune pe tub, să vă așteptați la un lichid incolor.
Eu l-am folosit o vreme imediat ce simțeam că îmi va apărea un coș, iar roșeața dispărea repede. Acum stă pe tușă pentru că nu am mai avut nevoie de el datorită loțiunii de la Paula's Choice. 

Sper să vă fi lămurit un pic despre întâlnirea mea cu exfoianții. Daca aveți întrebări, sugestii, completări sau orice altceva, let me know printr-un comentariu!
Voi folosiți exfolianții chimici?

PS. Informații despre toți exfolianții Paula's Choice găsiți pe blogul Pasagerei.
Share:

2 comments :

  1. Nici eu nu sunt fana exfoliantilor prea puternici dar am găsit un exfoliant de la Naruko exact pe placul mei...delicat însă foarte eficient.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes