Rutina de îngrijire a tenului - dimineața

De ceva vreme vă tot povestesc despre diverse produse pe care le încerc sau le folosesc în mod regulat, dar nu am apucat încă să vă spun exact ce, când și cum folosesc pentru a obține cele mai bune rezultate. 
Am zis că ar fi timpul să vorbes și despre asta, așa că azi vă voi prezenta rutina de îngrijire a tenului pe care o am dimineața, cea de seara fiind ceva mai complicată și deci, cerând postare separată. 


Primul pas este să-mi curăț tenul, iar pentru asta apelez la mult iubita mea cremă de curățare de la Ivatherm despre care v-am povestit aici. Nu sar niciodată peste pasul acesta pentru că mi se pare foarte important să "lucrez" pe un ten curat. 

Următorul pe listă este tonerul Skin Recovery de la Paula's Choice care a intrat în rutina mea în urmă cu câteva luni și nu cred că va ieși prea curând. Este un toner hidratant și calmat care mă ajută mai ales atunci când am aplicat exfolianți cu o seară înainte. Îl aplic direct cu degetele, pentru a nu irosi produs pe dischetele demachiante și pare să fie destul de spornic. Probabil că la vară, dacă tenul meu nu va mai fi atât de uscat îl voi putea folosi ca singur produs de hidratare înainte cremei cu protecție solară.


Pentru etapa următoare am 2 produse pe care le folosesc prin rotație. Când am tenul foarte deshidratat mă îndrept spre serumul Hydrabio de la Bioderma care are efecte chiar faine asupra pielii. Se întinde ușor - mai ales dacă am folosit toner înainte sau dacă folosesc puțină apă termală. Ce nu-mi place la el e faptul că tenul rămâne un pic lipicios - până ajung la următorul pas. Ar trebui să precizez că apare și parumul în lista de ingrediente. Din fericire este ultimul, iar eu chiar nu am avut neplăceri din cauza lui (iar de obicei, tenul meu reacționează nu tocmai bine la acest ingredient). 

Dacă tenul meu e într-o stare ok, atunci mă îndrept spre crema cu vitamina C de la Andalou Naturals. E ușoară, se absoarbe repede și miroase a citrice deși nu am găsit parfumul printre ingrediente. Hidratează ușor și îmi dă o stare de bine - parcă mă trezește. 


După cum deja puteți să vă dați seama, sunt adepta unei rutine de îngrijire pe "straturi" chiar dacă asta înseamnă că durează ceva mai mult timp. Defapt, de obicei chiar mă bucur de minutele astea în care pot să mă răsfăț un pic în fiecare dimineață. Așa că ajungem și la etapa 4.

Dacă am tenul foarte uscat aplic un pic din serumul Resist Super Antioxidant de la Paula's Choice căruia i-am dedicat un review detaliat aici. Îl folosesc fie pe tot tenul, fie doar în zona ochilor. Este siliconat, se întinde ușor, se absoarbe repede și îmi oferă un boost de hidratare.
Și că tot vorbim de ochi, vă prezint și crema care mă fascinează de ceva vreme - Advanced Night Repair Eye de la Estee Lauder. Da, știu că scrie că e de noapte, dar eu nu prea țin cont de specificațiile astea. Deși pare lichidă în imagine, defapt are textura mierii zaharisite, doar că ceva mai fină. Și ea se absoarbe repede și mi se pare foarte ok pentru cineva care are pielea din jurul ochilor uscată, dar nu dorește să folosească produse uleioase. 


Gataaa.. am ajuns și la ultimul pas: protecția solară. Momentan folosesc Photoderm Max de la Bioderma și sunt foarte mulțumită de ea. Are SPF 50 și, dacă îmi amintesc bine, protecția UVA este și ea destul de ridicată. 
Urmele albe dispar repede dacă este masată în piele, iar imaginea de piele lucioasă dispare cam după 10 minute. La fel și senzația de ten lipicios. Dacă nu aveți timpul acesta la dispoziție, am observat că absorbția se face mult mai repede dacă nu aplic serumul PC sau crema de față. 
Nu matifiază tenul, dar nici nu-l îmgrașă. În cazul meu rămâne mai degrabă "dewy" mai ales că nu pun peste fond de ten sau pudră. Se menține așa cam pe perioada întregii zile, mai puțin pe bărbie și nas - parțial pentru că tenul meu tinde să se usuce peste tot, mai puțin în acele zone care s-au "răzvrătit".

Aceata  rutina spre care mă îndrept în perioada de tranziție dintre iarnă și vară. Presimt că în curând probabil voi renunța la unul sau 2 produse din listă (sau eventual le voi înlocui cu o esență), dar voi detalia ce și cum la momentul potrivit. 

Voi ce preferați dimineața? O rutină elborată sau ceva care rapid și eventual pe principiul 2 în 1?

Share:

2 comments :

  1. Am luat si eu de curand crema Bioderma, anul trecut am folosit Varianta fluida, dar avea protectia UVA mai mica decat asta si m-am gandit sa schimb.
    Suna foarte bine rutina ta, Ivahidra imi place si folosesc si eu toner (Derma E) si un serum PC dimineata.

    ReplyDelete
  2. Interesanta rutina ta zilnica. Poate ar trebui sa te urmez ca si eu am un ten pretentios.

    ReplyDelete

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes