Pumpkin Honey Glycolic Mask - Review

Faptul că sunt fană iHerb și că pun destul de des comenzi acolo nu mai e o surpriză pentru cei ce îmi citesc blogul. De firma Andalou Naturals auzisem deja de ceva vreme, iar impresiile au fost mereu pozitive. Despre exfolianți (fie cu acid lactic sau glicolici) iarăși auzisem și eram foarte tentată să îi încerc cât mai curând. Și cum nu vroiam să fac o schimbare majoră în rutima mea de îngrijire a feței am decis să mă îndrept mai degrabă spre o mască pe care să o folosesc când și cum am chef. 

Cele pe care le căutam le-am găsit combinate într-o mască Andalou care mi se pare că devine deja iconică în blogosferă. Este bineînțeles vorba de Pumpkin Honey Glycolic Mask.


O folosesc de câteva luni cam o dată pe săptămână, în funcție de modul în care arată tenul meu, sau alternând-o cu o mască REN cu proprietăți asemănătoare. Încă mai am aproximativ jumătate din ea, deci este perfect justificat să spun că este un produs foarte spornic. De când am deschis capacul m-a izbit mirosul delicios de plăcintă cu dovleac. Trebuie să recunoc că mie îmi deschide apetitul de fiecare dată când îmi apropii nasul de ea.
Textura este în ton cu aroma, adică asemănătoare umpluturii de dovleac: aproape cremoasă, relativ omogenă și presărată ici-colo de particule mai dure. 


Este ușor de întins pe ten și nu e nevoie de o cantitate mare dacă vă grăbiți un pic cu aplicarea. Se lasă cam 10 minute (în funcție și de sensibilitatea tenului, bineînțeles) iar apoi dispace cel mai ușor cu ajutorul unui burețel cosmetic sau a unui prosopel umed. 
Dacă vreți să folosiți strict apă călduță va trebui să insistați ceva mai mult pentru că se lipește destul de bine de piele. 

Imediat după aplicare am simțit câteva pișcături (cam pe toată fața) și o ușoară tentă de încălzire dar care dispare relativ repede. După îndepărtarea ei tenul am rămas cu senzația de curat, proaspăt și neted dar fără a fi atât de fin pe cât mă așteptam. Bine, senzația de finețe a apărut rapid după ce am aplicat și un toner hidratant, dar aici e altă poveste. 

În schimb, ce mi-a plăcut enorm a fost faptul că atunci când aveam pojghițe mai uscate (de exemplu cele care rămând după răceală pe nas) după o singură aplicare ele dispăreau complet. 


Ingedientele sunt ok, fără alcool sau parfum dar trebuie să precizez că dacă aveți pielea extrem de sensibilă sau iritată/cu răni s-ar putea să nu fiți tocmai încântate de senzația de arsură la aplicare. Dimpotrivă, chiar s-ar putea să vă treziți cu oareșce usturimi local.

Aici vorbesc din experiență și vă recomand ca dacă folosiți exfolianți zilnic (fie AHA sau BHA) să nu folosiți și masca asta extrem de des, ci să o introduceți treptat, în funcție de răspunsul tenului vostru. 
Oricum, produsul mie mi se pare bun și intenționez să îl recumpăr atunci când voi ajunge la finalul borcănelului. Mi se pare completarea perfectă pentru exfoliantul de 5% AHA de la PC pe care îl folosesc zilele astea. 

Nu uitați, dacă vreți să o comandați de pe iHerb puteți folosi codul TDP993 pentru o reducere de 5$ la prima comandă. 

Voi ați folosit produse Andalou? Sau poate alte măști cu caracter exfoliant pe care le recomandați?
Share:

Post a Comment

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes