Sunday, August 5, 2018

Ce produse folosesc: primite sau cumpărate?

Pentru că am tot vazut discuții despre bloggeri, despre produse (primite sau cumpărate), despre modul în care sunt scrise articolele, și despre veridicitatea părerilor prezentate pe bloguri, vreau să vă dau acces la niște inside-uri din care concluziile vor fi evidente. 

Mai exact, am hotărât să documentez un experiment de o săptămână în care să notez toate produsele folosite de cel puțin 2 ori pentru îngrijirea tenului, iar apoi să le împart pe categorii: produse primite în urma unor acțiuni de PR (sau evenimente) și produse achiziționate de subsemnata (spre bucuria propriei pieli). Produs pentru curățare 1:2


Începem cu zona de curățare unde sunt 3 produse mari și late după care am tot întins mâna: demachiantul Take the day off de la Clinique este o veche iubire de-a mea și l-ați văzut deja în preferatele anului 2017 alături de urmatorul produs folosit - uleiul Atoderm de la Bioderma. Ambele produse sunt deja la cel puțin a 2-a sau a 3-a recumpărare. 
Singurul din această categorie care a ajuns la mine în urma unui eveniment este laptele de curățare de la Andalou, a cărui testare am început-o în urmă cu o lună. Bifează toate cerințele mele pentru curățarea de dimineață, așa că va rămâne în rutină cel puțin până la terminarea tubului. Tratamente 1:3


Aici includ partea de boostere, acizi și alți activi - produse esențiale pentru tenul meu, și care au constant un loc în rutină. 
Unul singur intră la categoria produselor primite, așa că încep cu el: booster-ul cu Niacinamide de la Paula's Choice a ajuns la mine în urmă cu câteva luni și ne-am înțeles atât de bine încât cu siguranță îl voi achiziționa și eu atunci când se va termina. 


În zona de produse cumpărate deja de mine veți vedea că tind să mă axez tot pe Paula's Choice, unde tratamentul Clinical Retinol 1% este deja la al 2-lea tub (și va rămâne pe lista mea de cumpărături pe termen foarte lung), iar BHA-ul Clear Anti-Redness 2% Regular Strength este și el iubit și recumpărat în format mini. 

Glow Tonic-ul de la Pixi este achiziționat din Sephora și va fi utilizat până la ultima picătură pentru că se pliază perfect pe tenul meu în perioada verii. 


Cremă de ochi 1:1


Folosesc două în acest moment, ambele fiind de la același brand: Estee Lauder. Advanced Night Repair Eye este primită în cadrul evenimentului bbmTm4, dar îmi este cunoscută de mai mult timp, făcând parte din rutina mea ca produs mini. Prețul ei nu e unul tocmai mic, dar este deja pe lista mea de re-buy (aștept doar să o prind la reducere).

Cea de-a 2-a este achiziționată de mine și este din gama Revitalizing Supreme+. Funcționează de minune mai ales dimineața, daaaar, la recumpărare aș merge pe mâna suratei de mai sus. Serum și Essence 1:2


Hydrabio de la Bioderma a făcut la un moment dat parte dintr-un pachet de PR (spre marea mea fericire, pentru că anterior fusese cumpărat). L-aș mai lua încă o dată? Probabil că da, deși nu simt nevoia să îl am constant pe măsuța de toaletă. 

Celelalte 2 sunt Resist Intensive Wrinkle Repair de la Paula's Choice și Even Better Essence Lotion de la Clinique. Le-aș cumpăra din nou pe ambele, dar nu reușesc să mai găsesc essence-ul niciunde. (Clinique, ce-ai făcut?)
Oricum, dacă dați de ea pe undeva, give it a go - e faină indiferent că aveți ten uscat și o folosiți sub cremă, fie că este gras și o aplicați direct sub SPF. Cremă de față 0:1


Aici lucrurile sunt simple: folosesc doar CeraVe, cumpărat de mine și iubit mult, mult. Îmi place varianta americană a produsului, așa că va fi cumpărat și răscumpărat de fiecare dată. Ca să nu mai zic că are 89 ml și pompiță. What more can a girl ask for? Balsam de buze 0:2


Ambele cumpărate de subsemnata: un Atoderm de la Bioderma - unde am ajuns la 3-lea sau al 4-lea tub în ultimii ani. Am și un tub cu SPF 30 de la Avene pe care îl folosesc întimpul zilei. Nimic special. Își fac treaba and there's that. Mist 1:1


Primită este apa termala de la Ivatherm, pe care o folosesc atunci când vreau să mă răcoresc. Aș recumpăra-o? Depinde de ofertele pe care le-aș găsi în magazin. M-am înțeles bine și cu Uriage și Avene, așa că probabil alegerea mea ar fi definită de preț. Dar cu siguranță aș plăti pentru a avea o apă termală pe aproape (indiferent de brandul de dermato-cosmetice de la care vine). 

Coconut Milky Mist de la Too Cool For School este cumpărat din Sephora (în urma clipului cu preferatele Karimei McKimmie). Îl folosesc pentru hidratare și îmi place mult, motiv pentru care își va păstra locul în rutina pe termen lung. SPF 0:3

Fie el pentru față sau corp, Photoderm de la Bioderma pare să domine clasamentul. Folosesc Photoderm Max cu SPF 50 pentru ten (de ani de zile o tot recumpăr și am pierdut de mult șirul) și spray-ul cu SPF 30 pentru corp. 
Tot pe parte de protecție solară, am întins mâna spre SVR Sun Secure Fluide SPF 50+: și el un mare favorit din ultima perioadă. Body 1:1


Ultimele produse din lista mea sunt destinate corpului și le folosesc sporadic. Crema de corp Resist cu retinol de la Paula's Choice a fost un cadou de Crăciun (mulat pe lista mea de dorințe) și este preferata mea pentru gât și decolteu. O voi cumpăra în momentul în care ajung la fundul tubului, special pentru zonele de mai sus. 

Perfect Hands cu iaurt și migdale de la Elmiplant a fost cumpărată la nevoie și mi se pare foarte ok. Aș recumpăra-o, dar doar dacă aș rămâne fără altceva la îndemână. Bilanțul final:


6 produse primite și 16 produse achiziționate. Pot concluziona că doar aproximativ 1/4 (27%) dintre produsele din rutina mea sunt primite în urma unor pachete de PR. 

De ce e important acest aspect? Pentru că în mintea mea, un blogger credibil este unul care, atunci când trage linie la un top al produselor folosite nu se eschivează de la a lasa pe tușă un produs nepotrivit chiar dacă este primit în urma unei campanii, și nu dă la o parte de pe blog produse bune, doar pentru că asta ar însemna publicitate gratuită pentru un brand cu care nu colaborează. 


No comments:

Post a Comment